Home Geschiedenis Faciliteiten Route Portofolio Contact Gastenboek Links


Studio De Popbunker is gevestigd in een grote voormalige Duitse oorlogsbunker bij de haven van IJmuiden. In deze bunker zijn diverse oefenruimtes en onder andere dus voornoemde studio gevestigd. De Popbunker is goed bereikbaar en er is gratis parkeergelegenheid.

De grote studio bestaat uit drie ruimtes: de ruimte waar de muzikanten opgesteld staan (10 x 5 m.), de aparte ruimte waar ingezongen kan worden (3 x 2 m.) en de controlekamer ( 7 x 3 m.).

Wat betreft de aparatuur: de studio is voorzien van een 24 sporen, electronische, servogestuurde Mackie-tafel,waarbij gebruik gemaakt wordt van een van de modernste harddiskrecording systemen.Verder is er allerhande effect-apparatuur aanwezig voor de instrumenten, de over-all-sound en de vocalen.
In de studio kan alles per PC ge-edit worden met de modernste software.
Geluidstudio De Popbunker

De studio staat onder de bezielende leiding van geluidstechnicus Henk Suurling.
Ongeacht wat de muziekstijl is die moet worden opgenomen en het speelniveau van de muzikanten, Henk weet altijd weer de muzikanten tot het uiterste te motiveren, stimuleren en inspireren.
Dit is wellicht te verklaren door het feit dat Henk zelf muzikant is en ook vele jaren geluidstechnicus ‘on te road’ geweest is met zijn PA-bedrijf.

Henk weet hoe een band hoort te klinken en streeft naar een zo natuurlijk mogelijk live-sound, ondersteunt door de voorhande zijnde apparatuur, die hij gepast en smaakvol gebruikt.
Hij is in staat in te schatten wat het maximaal haalbare speel- en/of zangniveau is van de individuele muzikant en het collectief en zal niets onbenut laten dit niveau vast te leggen.
Het uitgangspunt is dat de muzikanten de muziek maken, maar als de opnametechnieken het resultaat kunnen optimaliseren, zonder daarmee het karakter van de individulele muzikanten en hun onderlinge interaktie aan te tasten.


Een samenwerking met Henk Suurling en Studio De Popbunker zal leiden tot een kwalitatief hoogstaand eindresultaat, de (pre-)master , waarop de band, de muzikanten of muziekgroep op hun maximum capaciteit zijn vastgelegd.
Daarnaast is het prettig en gezellig om met Henk te werken. Heel veel waar voor weinig geld. Ga de vergelijking maar aan…….

Henk heeft in Studio De Popbunker, naast de vele lokale bands en muzikanten, onder andere de volgende bekendere bands en artiesten opgenomen:
A crossroads deal, Kaz Lux, Astrid Nijgh, Jaap Dekker, Verhage and Co. André Verhage, Ruud Jansen, John The Revelator. Frank Kraayeveld (Bintangs).

soundforge